Ő maga minap

„…szívesen kikenem a beleiket bármelyik közterületre!” –fogalmaz az egyáltalán nem szélsőséges blogger

Az Internet mindenkié. Mindenki kifejtheti, elmondhatja véleményét, amíg azzal nem sért másokat. A véleménynyilvánítás joga a szélsőjobboldalt is megilleti. A probléma nem itt van. A probléma ott van, hogy az internetes társadalom leginkább (ön)maga mutogatóbb, legarrogánsabban érvényesülő tagjai, a fiatal radikális szélsőségesek közül kerülnek ki. Egymás után kapjuk a jelentéseket, információkat a szélsőségesebbnél szélsőségesebb blogokról, honlapokról, ahol teljes meggyőződéssel és korlátba ütközés nélkül (!) írnak a szólásszabadság hiányáról (!!!), az ávós uralomról, a véreskezű gyilkos rendőrökről, illetve a velük szemben ajánlott radikális megoldásokról. Ezek az oldalak egyformán hemzsegnek a wehrmachti időket idéző („jön a csodafegyver”) ígéretektől, hogy „hamarosan” meg „nemsokára” eljön az idő, a leszámolás ideje, amikor végez az igaz magyarság a bűnös hazaárulók démonikus nemzettségével. Hogy ki számít hazaárulónak, arra természetesen nincs konkrét recept, mint ahogy arra sem, ki számít zsidóbérencnek, cionistának, kommunistának. (Mindenki az, aki nem ír bizonyítékul egy-két zsidózó, kommunistázó, rendőr-terroristázó épületes mondatot…)
A szélsőséges bloggerek közül, -miután Polgár Tamásról több cikket is írtunk- talán a leginkább a budapesti Sipos Zoltán hiányolta „enmagam” című uszító blogjában, hogy róla, a szerinte szélsőbaloldali Partizaninfo még nem ejtett szót. Igyekszünk hiányosságunkat pótolni, annál is inkább, mert egyre több olvasónk igényli a mocskolódó, békétlenségre uszító, pszichésen sérült, rejtőzködő blogger bemutatását.
Sipos Zoltánról többen állítják, hogy a mindenképpen eredetibb stílusú Tomcat „majmolója és hűséges fegyverhordozója”. Mint ismeretes, Tomcat blogjában még 2006. tavaszán uszító felhívást tett közzé, melyben vérdíjat ajánl fel egy „mocskos zsidónak” titulált személy kézre kerítőinek, mivel az általa hiteles Kucug.info véleménye szerint, egy szittya jelmezbe öltözött „igazmagyar” férfi kamaszlányáról a kokárdát és bántalmazta. (Az üggyel a Hír tv is foglalkozott, azonban a rendelkezésükre álló felvételek alapján be kellett látniuk, hogy a vád megalapozatlan volt, az csak a szélsőjobbra jellemző tömeghisztéria keltésére alkalmas.) Blogadmin Sipos Zoltán, azonban vélhetően a rá általában is jellemző, radikálisoknak való megfelelési vágyából 2006. március 19-én szintén felajánlotta a már egyszer megállapított vérdíjat:
„ (…)A televízió azonban nem meri leadni a felvételt, nekünk azonban így megvan az illető féreg arca, a videón kívül itt is látható. Nem az a probléma, hogy zsidó volt az illető, hanem az, hogy egy fiatal lányt szájba vágott, ezért jobb helyeken is kéztörés a jutalom, ráadásul nemzeti ünnepünkön nemzeti jelképünket is megalázta. Éppen ezért az, aki fölismeri a férfit, jelezze! A nyomravezető százezer forintot kap, ez pedig nem vicc. A többi pedig a mi dolgunk.”

Sipos Zoltán blogjában egyébként szinte minden bejegyzésében röpködnek a „zsidó”, a „kommunista”, a „cionista” valamint „ávós” jelzők, itt-ott a nyilaskeresztek, melyek talán egyedül a nem túl előnyös, férfiatlan benyomást keltő fiatalember valahova tartozására, énképének növelésére szolgálnak. (Sipos Zoltán, finoman szólva „kevésbé árja” külseje is okozhatja ezt a bizonyítási kényszert.) Egyébként a blogban, a "megver" szóra rákeresve kb. 50-60 találatot kapunk, ennek 1/3-a az utolsó 4.5 hónapban került bejegyzésre, amely azt igazolja, hogy Blogadmin, azaz Sipos Zoltán gondolatai egyre jobban fixálódnak az agresszióhoz. Vélhetően külleme okán kialakult kisebbségi komplexusa gyakran kihat megnyilvánulásaira: Egy ismeretlen lány által 2007. május 12-én írt, kritikus, ám egyáltalán nem nyers hangvételű kommentre reagálva, így fogalmaz:

„(…) nálam kisebb emberek is verték már véresre a kis kommunista barátaidat, és szívesen kikenem a beleiket bármelyik közterületre. Gyere vagy küldd őket. Lássuk, mi az erősebb: húsz kiló háj vagy a szív és a hit. A legnagyobb harcosok sosem voltak olyanok, akik szóba állnának a hozzád hasonló faszt hiányoló ribancokkal.”

Egy másik, Sipos által írt (komplexusokkal kísért) megnyilvánulás a saját kommentek között 2007. május 12-én:
„Köszönöm, ha van valami ügy, nekem is van néhány barátom, aki szívesen megetetné az ilyenekkel a Che Guveara-s pólójukat. Én csak le szoktam vetetni róluk a nyílt utcán, igaz, ezt biztos kitalálom, mert látszik a videón, hogy nem vagyok kopasz, és csak azok veszélyesek. Na, tehát nem felejtem el, ha kell tisztogatni.”

Ezek szerint, a máskor a demokrácia és a szólásszabadság hiányáról, szabadságharcosokat is megszégyenítő vehemenciával író blogger, a neki nem tetsző ábrát, jelképet (Pl. Che Guevara arckép) és azok viselőit boszorkányként üldözné. Úgy néz ki, hogy ez a Sipos Zoltán (és általában a szélsőjobboldal) által elképzelt „tisztességes világ”.

Sipos testvér képzetlensége folytán fennállt munkanélkülisége miatti gyengébb pillanataiban írt önvallomásába is be-becsempész -vélhetően kompenzációs kísérlettel- egy kis „azért még én is erős vagyok” sugallatot. Az alábbi, 2006. november 15-én írt önvallomásából megtudhatjuk, miért nem lett Sipos Zoltán behajtó legény:
„(…)Egyre nagyobb szarban vagyok, már tényleg a semmiből kellene lavírozni, úgyhogy komolyan elgondolkodom rajta, hogy elvállalok néhány behajtós melót. Csak az a baj, hogy olyan kis összegűeket ajánlanak, hogy alig lenne profitom belőle. Elegem van. Most már tényleg nagyon csalódott vagyok.”
A fenti, mosolyra fakasztó önvallomáson kívül, a Partizaninfo szempontjából sokkal érdekesebb verses megnyilvánulásokra is bukkanhatunk Sipos Zoltán uszító-blogján:

„Presser Gábor zsidó.
Demjén Rózsi zsidó.
Bródi János zsidó.
Lang Györgyi kövér disznó zsidó.
Utálunk!
Magyar zsidófigyelő...

Kern András zsidó.
Hernádi Judit zsidó.
Utálunk!
Magyar zsidófigyelő...
Farkasházy zsidó.
Verebes István zsidó.
Utálunk!
Magyar zsidófigyelő...
Réz András, Aczél Endre, Egri Viktor, Faragó Ricsi,
mind zsidók!Utálunk!
Magyar zsidófigyelő...
Gryllus Vilmos, Polgár Judit, Halmai Gábor, Tasnádi Péter,
mind zsidók.Utálunk!
Magyar zsidófigyelő...
Várszegi Gábor zsidó.
Klausz György zsidó.
Zsidó!”

Hogy Sipos testvér utálata kikre terjed ki, az ő dolga, azonban a békétlenségre tett 2007. május 1-i mocskolódó ígérete az, ami a leginkább felkelti a Partizaninfo figyelmét:
„Már mindenki tud róla, aki nem beszűkült, agymosott baloldali féreg, de ők is elég szép számmal olvasnak engem, úgyhogy magyarázzák már meg a dolgot, basszák meg.Tegnap a Jobbik majálisa az SZDSZ-étől néhány méterre volt, mire a nemzetiek és az SZDSZ-es cigányok (pedig normális cigány utálja a zsidókat, én úgy tudom) összeszólalkoztak. Az SZDSZ hivatalos közleményben besírt, hogy újabb ünnepet vettek el a gonosz szélsőjobboldaliak, (…) mire ezt leközölte a fél magyarországi média (bérencek: MTI, Index, Origo, Magyar Rádió stb.). (…) Amíg ezek a zsidók a mocskos cigányokat védik a saját országunkban, addig itt kurvára nem lesz béke. Ezt pedig vehetik fenyegetésnek.”

A baj az, hogy fenyegetésnek vettük. És pechére nem a zsidók, hanem a Partizaninfo!
Sipos Zoltán nem túl óvatos, hisz jelenleg egyáltalán nem nehéz megtalálni a gyűlölködő, szélsőséges megnyilvánulásait megelégelő egyes csoportoknak, vagy akár egyes magánembereknek sem.
Kisebb internetes nyomozással is kideríthető kiléte, múltja, gyakori előfordulási helyei (például eddig a Westend Segafredo, de újabban egy Őrs vezér tér környéki koktélbár), ettől függetlenül a Partizaninfo arra buzdít, hogy aki adattal tud szolgálni Blogadmin jelenlegi pontos elérhetőségéről, az írjon címünkre, hogy azokat, –Sipos Zoltán egy-egy jogtalan, személyiségi jogokat sértő uszító adatközléséhez hasonlóan- a Partizaninfo is közzétehesse a megfelelő, a radikálisok szemében finoman szólva kevésbé népszerű fekete színű társoldalán.
Mivel a témához tartozik, megmutatjuk Sipos Zoltán legjobb barátja, Tomcat, egy, a más politikai vélemények iránti toleranciával kapcsolatos javaslatát és a nem árja származással kapcsolatos problémák megoldását tartalmazó kommentjét is, mint Sipos testvér blogjának egyik 2007. március 25-én kelt ékességét:

"1. Aki kommunista, azt el kell pusztítani. Akkor is, ha csak tizenéves. Falhoz állítani és agyonlőni, és ennyi. Zsidóság súlyosbító tényező, ebben az esetben dumdumlövedékkel.
2. Igen, nekünk jogunk van mások személyes adatait közzétenni, és nem tűrjük el, hogy más ezt tegye velünk. Azért nem, mert másokat leszarunk, mi mondjuk meg, mihez van joguk, a miénket viszont betartatjuk. Ezt úgy hívják, hogy érdekérvényesítő képesség, és így működik a világ.
3. Az árpádsávos zászló a Szent Korona-tant jelképezi.”

Tomcat ezen meglehetősen beteges és közösségellenes megnyilvánulása miatt, -mivel az igazságérzet nem csak a kiásott csontokat gyűjtő, bombagyárosok kiváltsága- a Partizaninfo megfelelő társoldala közzétette Polgár Tamás két hónappal ezelőtt még élő mobilszámát. Megtekinthető a "Gyűlöletért felelősök" oldalunkon. Amennyiben a „dumdumlövedékkel” való kivégezésekre vágyó Polgár Tamást, (mintegy a közönyünkért járó büntetésképpen) újra ráeresztik a társadalomra, ezen a számon lehet torzult világképe felől személyesen érdeklődni.

Végezetül: A szóban forgó „enmagam” blogoldalon, a „keresztény Szent-korona nevében” beírt gyűlölet-kommenteken kívül, szerencsére egyre inkább megjelennek más vélemények is:

„ Eroltetett, balfasz a boltod is es a blogod is. Remelem az ugyveded is az, es kivonnak a forgalombol te AK 47 essel reggeli musorban hadonaszo, rohado csontokat otthon rejtegeto, cukorbol bombat keszito, szerencsetlen felforgato, fucking nacionalista, antiszemita primitiv betegseg. Te a liberalizmus vadhajtasa vagy, semmi mas. Ezert szaladgaltal eddig szabadon. Remelem valami rabtarsad majd jol seggbe rak..... Ja es bekaphatod az IP cimes baromsagodat is, kulfoldon elek, egy olyan orszagban ahol mar az elso zsidozasod utan ki vontak volna a forgalombol. „

Szó, ami szó. Vannak akik tisztán látják a dolgokat….